Nieuwsbrief 6/2021

In deze nieuwsbrief kijken we graag vooruit naar 2022.

Zoals al is aangegeven zullen we de komende tijd gebruik maken van de zalen 1 en 2 in het Kulturhus. We kunnen dan de stoelen op een onderlinge afstand van 1,50 meter houden. Dit sluit goed aan bij het huidige coronabeleid en draagt bij aan het veilig zingen. We blijven op of bij onze stoel. We houden nog steeds geen koffie/theepauze, dus neem water mee! Als je rechtstreeks van de entree rechtsaf de zaal ingaat is een mondkapje dragen niet nodig. Wel zullen wij tot nader order een coronacheck doen. Dat betekent dat wij je QR-code van papier of van je smartphone scannen (coronatoegangsbewijs).

Met een aantal nieuwe leden zijn we alweer aardig op sterkte. Dat betekent dat we voorlopig alleen maar uitbreiding zoeken bij de tenoren en bassen. We hopen in 2022 natuurlijk weer op volle kracht te mogen zingen en te kunnen optreden. Daar zien wij allemaal naar uit. Het ‘smoelenboek’ wordt aangepast en de nieuwe ledenlijst volgt eind december.

Omdat we te maken hebben met jaarlijks stijgende zaalhuurkosten en meer gaan betalen aan onze dirigente, gaat de contributie (zonder koffie/thee in de pauze) in 2022 naar 125 euro per jaar. Deze verhoging na zes jaar is nu wel nodig om niet te veel afhankelijk te worden van de jaarlijkse subsidie van de gemeente. De repetities zijn in 2022 NIET op: 3 januari, 21 februari (krokusvakantie) en 2 mei (voorjaarsvakantie). De laatste keer voor de vakantie is 20 juni.

Afgelopen voorjaar zouden wij ons eerste lustrum vieren, dit stellen we nog even uit in verband met alle maatregelen nu. Wel willen we als ook maar enigszins mogelijk 2021 goed afsluiten. Op maandagavond 20 december is het plan om na afloop van deze extra repetitie samen wat drinken in de zaal of Hof van Salland.

Indien nodig houden wij jullie op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Het uitgebreide protocol staat onderaan deze nieuwsbrief.
Verder, blijf gezond en blijf zingen!

Hartelijke groet, Werkgroep Wereldkoor Diepenveen, Anna, Lamberthe en Jaco

NB Kijk ook op onze website: www.wereldkoordiepenveen.nl

Protocol bij repetities Wereldkoor
– blijf thuis bij verkoudheid, keelpijn, loopneus, hoesten en lichte koorts (meer dan 38 graden). Kom ook niet als een huisgenoot deze verschijnselen heeft.
– de ingang naar de zaal is vanaf de zijkantbuitendeur of via de hoofdingang
– gebruik de handgel bij de entree
– neem je jas mee de zaal in naar de kapstok
– bij binnenkomst word je QR-code gescand
– houd 1,50m afstand tot elkaar, schud geen handen, hoest of nies in de elleboog
– nieuwe liederen liggen op een stapel, daar kun je vanaf pakken
– de stoelen staan op 1.50m onderlinge afstand (1.75m tussen de rijen)
– je blijft op/ bij deze stoel
– neem water voor jezelf mee, er is geen koffie/theepauze
– erg hard zingen doen we niet
– raak geen deurklinken e.d. aan
– ga na de repetitie direct de zaal uit, volg de aangewezen route
– namens de werkgroep is een persoon verantwoordelijk voor de organisatie

Nogmaals de repetitiedata: 10, 17, 24, 31 januari, 7, 14, (21 NIET), 28 februari, 7, 14, 21, 28 maart, 4, 11, 18, 25 april, (1 NIET), 9, 16, 23, 30 mei en 6, 13, 20 juni.